Doolhof

HET DOOLHOF VAN GELUK

Het leven is een doolhof waarin we ons een weg proberen te vinden, maar waarbij we geen invloed hebben op waar die weg begint. 
Sommigen hebben een goede start en hen zou je ‘geluksvogels’ kunnen noemen; anderen hebben het minder getroffen en zijn de ‘pechvogels’. 

Wie ‘geluksvogel’ is of ‘pechvogel’ is dus voor een groot deel toeval en dat geldt dus ook voor de reizigers door het Doolhof. 

Het Doolhof van Geluk zit vol verhalen, verhalen van ‘geluksvogels’ uit het noorden? en verhalen van ‘pechvogels’ uit het zuiden? Die verhalen uit noord en zuid blijken met elkaar verbonden, ze vertellen in feite twee zijden van dezelfde gebeurtenis!  

Het Doolhof van Geluk zit vol dilemma’s ook, want de hoofdpersonen uit de verhalen worden voor een aantal moeilijke keuzes gesteld en de bezoekers van het doolhof wordt steeds gevraagd de keuze in hun plaats te maken. Wat zou jij doen in zijn of haar geval? Zo volgen de bezoekers hun weg door het doolhof met steeds een ander vervolg aan het verhaal. Zo vertakt zowel het noordelijke als het zuidelijke startpunt zich langs diverse keuzes elk tot 8 mogelijke eindes.  

Wat gebeurt er als de ‘geluksvogels’ en de pechvogels’ elkaar treffen aan het eind van de reis?